Treballar de manera segura és una de les prioritats de les empreses actualment, sobretot quan existeixen llocs de treball que impliquen una exposició inevitable a baixes temperatures, on el fred es converteix en un factor de risc per a la seguretat dels treballadors afectant el seu acompliment laboral.

Les empreses atorguen als seus treballadors la seguretat necessària a través de roba i calçat de seguretat apte per a baixes temperatures, que compleixi amb alts estàndards de seguretat en l'àmbit europeu.

La roba i calçat de seguretat d'hivern  ha de complir amb característiques que facilitin el moviment del treballador i alhora li protegeixin del fred. El gramatge i el material són les bases d'una bona roba de seguretat per a l'hivern.

El material amb el qual està confeccionada la roba ha d'aportar aïllament tèrmic, és a dir, resistència al pas del fred i, a més de permetre un bon ajust al cos. El Cotó 100% és el més indicat per a una peça de qualitat, mentre més cotó posseeixi la peça, el seu aïllament del fred serà major.

El gramatge és el pes per metre quadrat del teixit definint el gruix de la peça, no obstant això, el més important és la qualitat del cotó amb la qual aquesta confeccionada la roba de seguretat. El gramatge ideal ha d'aportar la suficient resistència tèrmica oposant-se el pas del fred i, al seu torn, a la fugida de calor corporal i la penetració de l'aire.

No s'ha de passar per alt la impermeabilitat de la roba i el calçat de treball per a baixes temperatures havent aprovat satisfactòriament proves de penetració d'aigua, el vestuari de treball d'hivern a més de repel·lir el fred i l'aigua ha de ser transpirable, permetent que el vapor emès pel cos en estar en calor surti a través de la peça evitant augments de temperatura i suor que pugui afectar l'acompliment  laboral.

Coneix les últimes novetats de roba de seguretat d'hivern en els catàlegs de SIR SAFETY, WORKTEAM i CHINTEX disponibles en la nostra pàgina web.

Quan el fred, la neu i la pluja són protagonistes de la jornada laboral el millor és proveir al treballador d'un calçat de seguretat adequat per a protegir-lo davant aquestes adversitats climatològiques. La millor opció és la tecnologia GORE-TEX® desenvolupada a través d'una membrana de tan sols 0,01 mm de gruix, que comprèn més de 1.400 milions de porus per cm² que permeten evacuar el vapor d'aigua de la pell cap a l'exterior, però impedeixen que l'aigua entre, mantenint d'aquesta forma els peus constantment secs oferint la màxima impermeabilitat, sent al seu torn altament transpirable i garantint una òptima termoregulació en tot moment i davant qualsevol situació.

Coneix les últimes novetats de roba de seguretat d'hivern en els catàlegs de FTG, SIR SAFETY i ROBUSTA disponibles en la nostra pàgina web.

La roba i el calçat de seguretat és una constant durant tot l'any en el món laboral que brinda protecció i comoditat el treballador per a desenvolupar el seu treball a més d'ajudar a prevenir accidents laborals, evitant baixes laborals i alhora donar una bona imatge de l'empresa.

#Robad'hivern